Om

De Jøwe kan i år fejre 10 års jubilæum som underholdere i det ganske land. Det er i løbet af årene blevet til næsten 500 jobs. De Jøwe er bla. fast husorkester på Brønderslev Marked, hvor de spiller for 5. gang i træk i 2019.

 

Duoen består af de to gæve vendelboer Jesper Hostrup og Helge Vestergaard.

 

Jesper Hostrup er bandets junior og yndling på 39 somre. Han har optrådt med musik i efterhånden mange år, både solo,

i duoen Biff og i flere andre sammenhænge.

 

For efterhånden mange år siden spilllede Jesper et sted i Brønderslev, og her mødte han Helge Vestergaard.

De to fandt hurtigt melodien især omkring deres fælles interesse for musik.

 

Helge Vestergaard er en yngre herre på 72 fra Brønderslev. Helge spillede i de glade pigtrådsdage, fra sidst i 60´erne til midt i 70´erne, i bandet Mexicana. Hans bas har dog stået i skammekrogen i mange år herefter, men han fandt den heldigvis frem igen.

 

Men hvordan fandt de så frem til navnet De Jøwe?

 

Efter at have spillet nogle jobs i lokalområdet havde de gang på gang fået af vide at de var ”jøwe”. Så der var jo ikke andet for end at bruge det som navn. Et navn der har fået mange til at trække på smilebåndet siden hen. Der er dog lidt problemer med navnet så snart de optræder syd for fjorden, hvor man ikke helt forstår hvad det betyder at være ”jøw”.

 

Ordet jøw kan alt efter sammenhængen dække over rar, flink, pæn og dejlig. Har man det jøwt, bliver det ikke bedre. Bliver ordet brugt om en mand, er det hans personlighed, der omtales, mens det både kan være udseende og personlighed hos en kvinde. Det kan siges at være en jysk udtale/fortolkning af ordet gæv.

 

De Jøwe spiller alle de sange du kender (og et par skæve) på dansk, irsk, engelsk, norsk svensk og vendelbomål.

 

De Jøwe er garanter for god musik og hygge med vendsysselsk humor og lune.